Marjašarlott
Hiljuti aga sõime maitsvat marjatorti, mistõttu oli isu ka ise taaskord tordi tegemine ette võtta.
Šarlott-tordi valmistamine võib esmapilgul tunduda keeruline, aga tegelikult on üsna lihtne, vaid jahtumine-tardumine võtab aega. Kuid ka seekord ma hoidsin igaks juhuks hinge kinni külmkapi ust avades – kas tulemuseks on mõnus lõigatav tort või sööme taaskord kausikooki 🙂
Želatiini kindluse mõttes rohkem ka ei saa panna, siis muutub kreem hoopis kummiseks, mis süüa ei kõlba.
Õnneks oli kreem täpselt paraja konsistentsiga ja tort sai mõnusalt marjane ja kerge.
Marjašarlott
Biskviit:
5 muna
5 sl suhkrut
2,5 sl jahu
2,5 sl tärklist
Biskviidi määrimiseks moosi (kasutasin vaarikamoosi)
Kreem:
800 g marjajogurtit
200 ml rõõska koort
8 želatiinilehte
1 dl piima
Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde jahu ja tärklis. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit.
Kummuta biskviit veidi märjaks piserdatud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Niisuta ka eemaldatud küpsetuspaber veega ja aseta uuesti biskviidile. Lase jahtuda.
Määri jahtunud biskviidile moosi ja keera ettevaatlikult rulli. Tõsta tunniks külmkappi tahenema.
Lõika rullbiskviit viiludeks. Vooderda kauss toidukilega, et kook hiljem hõlpsasti kätte saada. Aseta biskviidiviilud korrapäraselt kausi põhja ja servadele.
Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Kreemi jaoks vahusta koor. Sega vahukoor õrnalt jogurti hulka. Maitsesta suhkruga. Pigista želatiinilehed kuivaks, lahusta soojendatud piimas. Nirista želatiinivedelik ettevaatlikult jogurtisegu hulka. Vala segu biskviidirullidega vooderdatud vormi, kata peale toidukilega ja tõsta 3-4 tunniks külmkappi või kuni kreem on tarretunud.
Tere, kui antud kooki on vaja teha laktoosivaba jogurtiga ( Tere koorejogurt)vahukoore asemel rohkem jogurtit,kas siis jääb zelatiini kogus samaks või peaks täpselt ära mõõtma vedeliki ml ja vastavalt zelatiini kasutuse õpetusele tegema?
Tere!
Postituse sissejuhatuses mainisin, et pole želatiiniga just suurem sõber 😀
Koorejogurt on üsna paksu konsistensiga, seega ma želatiini kogust väga ei suurendaks. Kindluse mõttes kasutaksin igaks juhuks 9 želatiinilehte.
Olen tänulik, kui annad tagasisidet, kuidas šarlott õnnestus.
http://toidutare.ee/toidust/kokakool/D8CA/
Äkki on abiks… 🙂
Tänud!
Kui suure kausi jaoks retsept on,et tuleks selline parajalt kõrge kook?
Kasutasin laia põhjaga 1,2-liitrist kaussi.
Awesome page with genuinely good material for readers wanting to gain some useful insights on that topic! But if you want to learn more, check out YH9 about Thai-Massage. Keep up the great work!