Marjašarlott

Üldiselt ma tarretatud torte teha ei armasta, sest ei ole minul seda sõbrasuhet želatiiniga –  küpsetamine on ikka palju lollikindlam variant.

Hiljuti aga sõime maitsvat marjatorti, mistõttu oli isu ka ise taaskord tordi tegemine ette võtta.
Šarlott-tordi valmistamine võib esmapilgul tunduda keeruline, aga tegelikult on üsna lihtne, vaid jahtumine-tardumine võtab aega. Kuid ka seekord ma hoidsin igaks juhuks hinge kinni külmkapi ust avades – kas tulemuseks on mõnus lõigatav tort või sööme taaskord kausikooki 🙂
Želatiini kindluse mõttes rohkem ka ei saa panna, siis muutub kreem hoopis kummiseks, mis süüa ei kõlba.

Õnneks oli kreem täpselt paraja konsistentsiga ja tort sai mõnusalt marjane ja kerge.

Marjašarlott

Biskviit:
5 muna
5 sl suhkrut
2,5 sl jahu
2,5 sl tärklist

Biskviidi määrimiseks moosi (kasutasin vaarikamoosi)

Kreem:
800 g marjajogurtit
200 ml rõõska koort

0,5 dl suhkrut

8 želatiinilehte
1 dl piima

Vahusta munad suhkruga. Sõelu juurde jahu ja tärklis. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit.
Kummuta biskviit veidi märjaks piserdatud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine küpsetuspaber. Niisuta ka eemaldatud küpsetuspaber veega ja aseta uuesti biskviidile. Lase jahtuda.
Määri jahtunud biskviidile moosi ja keera ettevaatlikult rulli. Tõsta tunniks külmkappi tahenema.

Lõika rullbiskviit viiludeks. Vooderda kauss toidukilega, et kook hiljem hõlpsasti kätte saada. Aseta biskviidiviilud korrapäraselt kausi põhja ja servadele.

Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Kreemi jaoks vahusta koor. Sega vahukoor õrnalt jogurti hulka. Maitsesta suhkruga. Pigista želatiinilehed kuivaks, lahusta soojendatud piimas. Nirista želatiinivedelik ettevaatlikult jogurtisegu hulka. Vala segu biskviidirullidega vooderdatud vormi, kata peale toidukilega ja tõsta 3-4 tunniks külmkappi või kuni kreem on tarretunud.



6 thoughts on “Marjašarlott”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga