Juubeli rabarberikook

Kuigi rabarberihooaeg on ammu juba hooga käima läinud ja blogides avaldatakse aina uusi ja uusi retsepte, olen mina vaid paar rabarberikooki küpsetanud. Nii nagu esimeste maasikate, esimeste õunte, esimeste sparglite puhul, tahan alati kindla õnnestumise peale minna ja valin esimeseks alati läbiproovitud retseptid, nii valmis ka esimestest rabarberitest klassikaline biskviitkook. Hiljem võib juba uute retseptidega katsetama hakata.
Kui lõpuks tuli küpsetamise isu peale, siis selgus, et külmkapis polnud enam killukestki võid. Alguses tuli meelde vaid pavlova, mida saab ilma võita teha, siis aga sahvris sobrades leidsin pakikese Juubeli koogipulbrit – oligi teine teadmata ajast juba seisnud. Kook valmis ülilihtsalt ja  tuli täitsa maitsev. Sobib hästi nö koogi-kiirabiks.

Juubeli rabarberikook

1 pk Juubeli tordipulbrit
1 dl vett
500 g hapukoort
200 g rabarberit
2 sl demerara suhkrut
peotäis  pähkleid
peotäis mandlilaaste
1 sl fariinisuhkrut

Sega pool tordipulbrist veega ja teine osa hapukoorega. Suru veega segatud pulber 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja, vala peale hapukoorega segatud pulber. Puista peale tükeldatud ja demerara suhkruga segatud rabarber. Soovi korral lisa ka pähklid ja mandlilaastud. Kõige peale puista fariinisuhkrut. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.

Retsept: Nami-Nami



2 thoughts on “Juubeli rabarberikook”

  • Pildi järgi arvan, et tegu on sama koogiga, mida meilgi oli võimalus maitsta 🙂 See oli väga hea!! Just see pähkli-mandli nüanss – aitäh!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga