Šokolaadi-kookosemaius
Mina säilitasin osa maiuseid külmkapis ja ülejäänud sügavkülmas. Peab ütlema, et ka otse sügavkülmast võttes on tegemist väga maitsva maiusega, eriti mõnus ja jahutav kuumal suvepäeval. Toatemperatuuril hoidmiseks tuleb šokolaad eelnevalt tempereerida (loe täpsemalt Nami-Namist), siis ei sula šokolaad toasoojas.
Šokolaadi-kookosemaius
ca 25 tk
300 g kookoshelbeid
300 g magusat kondenspiima
150 g pehmet võid
300 g piimašokolaadi
Sega kookoshelbed ja toasoe või. Lisa kondenspiim ja sega ühtlaseks massiks.
Vooderda ca 18×25 cm vorm toidukilega ja vala kookosmass vormi. Tõsta vorm 2-3 tunniks sügavkülma.
Lõika külmunud kookosmass ca 3×6 cm kangideks, tõsta kangid 1 tunniks sügavkülma.
Sulata piimašokolaad. Kasta kookoskangid šokolaadi sisse ja seejärel külmkappi tahenema.
Retsept: Nami-Nami