Dops-küpsise toorjuustutort

Maitsvat toorjuustukooki ei olnud juba ammu küpsetanud, selleks andis aga põhjuse kooliaasta algus.
Koogi tegemisel arvestasin eelkõige laste maitse-eelistusi – milline laps siis ei sööks šokolaadi ja Mesikäpa küpsiseid.

Et tulemus jääks kreemjas ja pehme, vajab toorjuustukook küpsetamist madalal kuumusel. Liiga kõrge kuumus võib koogi pealispinda praod tekitada – sel juhul päästab väljanägemise glasuur või muu kreemikiht. Mõnel pool soovitatakse küpsetamise ajaks ahju panna veenõu, aga mina seda meetodit ei kasuta. Samuti on tähtis lasta koogil aeglaselt maha jahtuda.

Kook sai väga maitsev, sisult kreemjas toorjuust suurte küpsisetükkidega, peal mahe hapukoorekiht.


Dops-küpsise toorjuustutort

2 pk (410 g) Dops-küpsiseid
50 g võid
600 g toasooja toorjuustu
3 muna
250 ml rõõska koort
150 g valget šokolaadi
250 g hapukoort
2 sl suhkrut

Purusta 1 pakk küpsiseid ja sega need sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise jaoks kuumuta rõõsk koor ja sulata selles valge šokolaad. Lase veidi jahtuda. Vahusta toorjuust, lisa ühekaupa munad ning seejärel koore-šokolaadisegu. Murra ülejäänud küpsised neljaks (NB! 4 küpsist jäta kaunistamiseks) ja sega täidise hulka. Vala täidis küpsisepõhjale.
Küpseta 165-kraadises ahjus 45 minutit, lase täielikult jahtuda.
Sega hapukoor suhkruga, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Kaunista pooleks lõigatud küpsiste ja valge šokolaadi nööpidega.



4 thoughts on “Dops-küpsise toorjuustutort”

  • Imehea kook! Arvasin piltide järgi, et tegu on ülimagusa maiusega, kuid üllatusena ei olnudki! Kõigepealt tegi seda Gerli, kes kontoris jutu lahti lasi kui üliheast kohvikõrvasest ning siis Merje, kes tõi täna tüki ka maitsmiseks – mmmmmmm, õhtul teen ise ka! Aitäh retsepti eest!

    Päikest Teile!

  • Oi kui tore on seda kuulda! Täidisesse küll läheb magusat valget šokolaadi, aga hapukoorekate tõmbab magususe kenasti tagasi, nii et kook on paras maiustamiseks. Tõelised maiasmokad tõstavad veel teisegi tüki 😉

  • Huvitav kui tahaksin kasutada muffini vormi selle koogi jaoks…et oleks palju väikseid kooke..kas siis küpsemis aega peab ka lühendama?
    algaja��

  • Ma ei ole selliseid väikeseid koogikesi küpsetanud, kuid küpsetusaeg võiks olla 20-30 minutit. Täidis peab jääma veidi võdisev, aga mitte vedel. Paberist muffinivormis küpsetada ei pruugi koogikesi ilusti kätte saada, seetõttu soovitan kasutada pigem silikoonist vorme. Head küpsetamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga