Suvikõrvitsamoos sidruni ja rosmariiniga
Sel aastal katsetasin kahe uue suvikõrvitsamoosiga, esimene laar sai lisandiks õuna ja porgandi, tulemuseks mahe-magus keedus. Teisele osale lisasin hapu sidruni ja põneva lisandina rosmariinioksad. Maitsvad said mõlemad ja esimesed purgid juba tühjadki.
Suvikõrvitsamoos sidruni ja rosmariiniga
1,7 liitrit moosi
1 kg kollast suvikõrvitsat
2 sidrunit
3-4 rosmariinioksa
500 g moosisuhkrut
Puhasta (vanemal suvikõrvitsal tuleks eemaldada kõva koor ja seest pehme seemnekoda) ja tükelda suvikõrvits. Tõsta suvikõrvitsatükid ja rosmariinioksad potti, lisa põhja veidi vett ning hauta 20 minutit või kuni suvikõrvitsa on pehme. Püreesta.
Lisa pidevalt segades moosisuhkur. Riivi sidruni koor ja pigista peale mahl. Keeda madalal tulele 20 minutit. Vala steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Very interesting information!Perfect just what I was searching for!Blog money