Kevadel pidin ma oma rabarberi taaskord ümber istutama, seega ei raatsi kuidagi sealt varsi murda, las parem kosub veel. Kui aga saabusin nädalavahetusel vanaema juurest sületäie rabarberivartega, siis tegin kähku ühe lihtsa koogi kodusleiduvatest ainetest.
Purukoogid on üldse minu suured lemmikud kui midagi kiiret ja lihtsat vaja. Ainult taignapuru kokku vuristada, täidis vahele ja ahju. Suhkrut lisasin purutaignale üsna minimaalselt, sest kondenspiim on ju ise üdini magus. Kusjuures servadest välja mullitanud kondenspiimatäidis muutus küpsetades mõnusalt karamelliseks.
Rabarberi-kondenspiima purukook
100 g võid
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
400 g suhkruga kondenspiima
1 sidruni riivitud koor
300 g rabarberit
Näpi või töötle köögikombainis külm või ja kuivained ühtlaseks puruks. Suru 2/3 purust neljakandilisse umbes 24×32 suurusega või 26 cm läbimõõduga ümmargusse vormi.
Sega riivitud sidrunikoor kondenspiima hulka. Vala segu põhjale. Puista peale tükeldatud rabarber ning ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Läbi aastate mu lemmik rabarberi/ õuna koogiks kujunenud. Sidrunikoort ma ei ole lisanud ja tavaliselt lisan palju kaneeli. Suvel/ jaanipäeval alati kui külla minek, siis teen kaasa ja siiani kõik kiidavad ja nüüd juba paluvad, et teeksin kindlasti just seda kooki. Laualt kaob sekunditega 🙈
Rõõm kuulda! Purukoogid on ka minu lemmikud!