Kohev kaneeline rabarberikeeks

Kodumaiset rabarberit tuleb veel veidi oodata, küll aga saab värsket rabarberit juba kaubandusest. Ausalt öeldes pole ma ise välismaist rabarberit kunagi ostnud ega tea selle maitset – mulle tundub kuidagi tobe osta midagi, mis meil oma aias kohe-kohe valmib. Sama lugu on maasikatega, ka need plastkarpidesse pakitud marjad jäävad minust poelettidele.
Keeksi tegemisel võib muidugi ära tarbida ka hoolega sügavkülma varutud rabarberitagavara. Sellisel juhul tuleks külmutatud rabarber segada supilusikatäie tärklisega, et vältida liigset vedelikku.

Siin üks rabarberikeeksi retsept eelmisest hooajast – kohev ja kaneelirikas mahlane rabarberikeeks.

Kohev kaneeline rabarberikeeks

200 g võid
3 dl suhkrut
3 muna
3 dl jahu
1 dl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
250 g hapukoort
2 tl kaneeli
200 g tükeldatud rabarberit

Vahusta toesoe või suhkruga kohevaks. Lisa ühekaupa juurde munad samal ajal vahustamist jätkates. Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu kuivained munavahu hulka, sega ettevaatlikult. Lisa taignale hapukoor, tükeldatud rabarber ja kaneel. Sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala tainas ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 190 kraadises ahjus 1 tund või kuni keeks on küps. Kontrolli küpsust tikuga.



2 thoughts on “Kohev kaneeline rabarberikeeks”

  • Muidu hea, aga rabarberit panin u 350 gr (oleks võinud veel rohkem panna) ja kaneeli oli liiast, järgmisel korral panen 1 tl.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga