Nädalavahetusel tabas mind ootamatult suur šokolaadikoogi isu – mõeldud-tehtud. Vastavalt hooajale peab praegu koogis ka kindlasti rabarberit leiduma. Esiti tundus võõras rabarberi-šokolaadi kombinatsioon, aga tasus proovimist ja tasub mainida, et maitses hästi. Hästi pehme, tummine, veidi isegi brownie moodi kook. Sama mõnus ka paar päeva hiljem,
Rabarberi-šokolaadikook
200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g rabarberit
Sulata paksupõhjalises potis või. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni tükid on sulanud. Vahusta munad suhkruga, sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa juurde šokolaadi-võisegu ja sega ühtlaseks. Viimaks sega hulka tükeldatud rabarber. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26-cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Tundub väga isuäratav! Avastasin ise ka, et tume šokolaad ja rabarber on ülihea kombinatsioon, kui panin rabarbrit šokolaadi-kreembrülee sisse.. 🙂
Tundub väga isuäratav! Avastasin ise ka, et tume šokolaad ja rabarber on ülihea kombinatsioon, kui panin rabarbrit šokolaadi-kreembrülee sisse.. 🙂
Rabarberi-Šokolaadi-kreembrülee…mmm . Kas retsepti jagad?
Põhimõtteliselt nii – http://olgainkitchen.com/2014/03/08/sokolaadi-creme-brulee-ploomiullatusega/ ainult, et rabarbriga. Mõtlengi nüüd, et veel jõuab seda kooki küpsetada.. 🙂
Super, tumeda shokolaadi asemel panin piima shokolaadi ja rabarberi tükkidele panin enne koogi sisse valamist suhkrut peale, et mahl pisut välja läheks. Aga tõesti väga hea kook on!!! Kiidan