Kihiline kausikook maasikatega
Kausikook on ka selles mõttes ideaalne lahendus, kui on kiire või puudub küpsetamisvõimalus, siis ainult koostisosad kokku laduda ja külmkappi tahenema asetada. Mina hoian kausikooki külmas maksimaalselt mõne tunni, vastasel juhul vettib kook liiga läbi. Maasikate asemel võib muidugi kasutada ka muid marju, näiteks mustikaid või vaarikaid.
Kihiline kausikook maasikatega
500 g maasikaid
400 ml vahukoort
500 g vanillipudingut
0,5 sl suhkrut
100 g ladyfingers küpsiseid
80 g beseed
Vahusta koor suhkruga, sega juurde vanillipuding. Aseta kausi põhja küpsised, peale viilutatud maasikad ja purustatud beseetükid. Kata kreemiga. Jätka kihtidega, pealmiseks kihiks peab jääma kreemikiht. Kata kauss kilega ja lase paar tundi külmas maitsestuda. Kaunista maasikaviilude ja purustatud beseetükkidega.
Retseptiidee Nami-Namist.