Toorjuustuglasuuriga pidusai

Pärmitaignast küpsetised on minu jaoks alati paras ettevõtmine, võtab ju valmistamine-kerkimine-küpsetamine nii kaua aega. Tulemus on muidugi seda väärt, aga ikkagi liiga tihti ma seda ei tee.

Tegelikult oleks poole lihtsam, kui tainas õhtul valmis teha ja lasta sel külmkapis kerkida, nagu siin kaneelirullide retseptis on kirjeldatud. Kahjuks ei tule õhtul kunagi meelde, et võiks homme saia küpsetada, nõnda olengi pärmitainal lasknud hoopis ahjus 30-kraadi juures kerkida. Kerkib kiiremini ja kohevamaks kui toasoojas. Siis pole muud kui rullid valmis keerata ja ahju pista ning oodata, kui kogu köök täitub mõnusa saialõhnaga!

Toorjuustuglasuuriga pidusai

1 pakk kuivpärmi
300 g jahu
50 g suhkrut
0,25 tl soola
0,5 tl jahvatatud kardemoni

1,5 dl käesooja piima

100 g sulatatud võid

Täidis:
50 g sulatatud võid
65 g suhkrut
1,5 tl jahvatatud kaneeli

Glasuur:
75 g maitsestamata toorjuustu
1 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1-2 sl piima

Sega kuivpärm, jahu, suhkur, soola, kardemon. Lisa piim ja seejärel jahtunud sulavõi. Sõtku ütlaseks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida 1 tund.
Kummuta tainas jahusele lauale. Rulli nelinurkseks.
Täidise jaoks sega sulatatud või suhkru ja kaneeliga. Määri täidis lahtirullitud taignale, keera tainas laiemast servast rulli. Lõika 3 cm laiusteks tükkides. Laota tükid üksteise kõrvale võiga määritud ahjuvormi (ca 20×25 cm kandiline või 24 cm ümmargune vorm). Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit kuni sai on peale kenasti kuldne.
Glasuuri jaoks sega toasoe toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa supilusika kaupa piim, kuni glasuur on saavutanud sobiva konsistentsi. Nirista glasuur jahtunud pidusaiale.2 thoughts on “Toorjuustuglasuuriga pidusai”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga