Martsipanipasha marmelaaditükkidega
Pasha valmistamisel on kaks meetodit – kuumutamata ja kuumutatud pasha. Kuigi kuumutamata pasha valmistamine tundub lihtsam, siis mulle meeldib ikkagi kuumutatud variant, sest tänu lisatud munale muutub kohupiim kreemjaks. Selles retseptis on kohupiimale lisatud maitsestamata jogurtit, mistõttu kohupiimamass jääb mahlane. Ja nagu ikka – kohupiimadest tuleks eelistada just rasvasemat varianti, mina kasutan pasha tegemiseks lausa 12% kohupiima.
Martsipanipasha marmelaaditükkidega
100 g võid
4 muna
1 dl suhkrut
500 g rasvast kohupiima
200 g martsipanimassi
100 g haput marmelaadi
200 g maitsestamata jogurtit
Sulata potis või, sega juurde munad ja suhkur. Lisa kohupiim. Tükelda marmelaad ja martsipan väiksemateks tükkideks ning sega kohupiima hulka.
Vala kohupiimamass marliga vooderdatud sõelale. Aseta sõel kausi kohale nõrguma, pane peale raskus. Jäta üleöö külmikusse nõrguma. Serveerimiseks kummuta taldrikule.