Pitsa toorsingi ja Pizzariiviga

Nädalavahetus on aeg, mil mul tuleb alati isu midagi küpsetada – üldiselt kipub see olema ikka midagi magusat. Vahelduse mõttes aga tuli tahtmine teha üks mõnus soolane pitsa. 
Pitsa põhi küpseb paks, kohev ja servadest krõbe. Minu lemmikpitsale käivad kindlasti tomatikaste, ananass ja oliivid ning ohtralt juustu. Ülejäänud sõltub juba külmkapi sisu, sest pitsa peal saab edukalt kõiksugu lõpud, nagu singi- ja vorstiviilud, ära kasutada. Osa toorsingist laotasin pitsa peale, kus need mõnusalt krõbedaks küpsesid. 

Pitsa toorsingi ja Pizzariiviga

Põhi:
600 g nisujahu
200 g täistera nisujahu
12 g kuivpärmi
1 tl peenikest meresoola
1 tl suhkrut
600 ml käesooja vett

Kaste:
1 küüslauguküüs
400 g purk purustatud tomateid
1 sl kuivatatud tüümiani
1 sl kuivatatud basiilikut
1 sl suhkrut
soola
musta pipart

Kate:
1 punane sibul
1 paprika
250 g toorsinki
1 väike purk konservananassi
100 g musti kivideta oliive
200 g juustu Pizzariiv

praadimiseks õli

Sega omavahel jahud ja seejärel kuivpärmi, soola ja suhkruga. Lisa vähehaaval juurde vesi. Sõtku kuni saad ühtlase elastse taigna, vajadusel lisa nisujahu. Vormi tainas palliks, kata kauss puhta rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Lase 1 tund kerkida või kuni tainas on kahekordseks kerkinud.
Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil veidi õli, lisa tükeldatud küüslauk. Lisa purustatud tomatid, kuivatatud tüümian ja basiilik, suhkur, maitsesta soola-pipraga. Lase 10 minutit madalal kuumusel podiseda. Võta pann pliidilt ja tõsta kõrvale.
Katte jaoks kuumuta pannil veidike õli ja prae viilutatud sibul ja paprika madalal kuumusel pehmeks. Tõsta kõrvale.
Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks või kaheks 24-cm läbimõõduga kettaks, jättes servad pisut paksemad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ümaratesse lahtikäivatesse koogivormidesse. Määri taignale tomatikaste. Laota peale praetud sibula-paprikaviilud. Tõsta peale toorsingi viilud, jättes mõned viilud alles, et neid hiljem kattes kasutada. Laota peale tükeldatud ananass ja poolitatud oliivid. Puista peale riivjuust. Lõika allesjäänud toorsingi viilud väiksemateks tükkideks ja laota riivjuust peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus kõige madalamal siinil 20 minutit.

Retsept valmis koostöös Synnovega



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga