Juustu-köömnekeeks

Kuna eile hommikul oli meil majapidamisest nii sai kui leib otsa saanud, seega oli hea ajend juustukeeksi küpsetamiseks.
Valmistamine on hästi lihtne ja koostisained peaks ka enam-vähem alati kodus olemas olema. Keeksi tegemisel kasutasin Cheddar juustu, aga sobivad kõik tugevamaitselised juustud ja miks mitte kasutada mitut erinevat juustu. Hetkel oli külmkapis poolik maitsestamata jogurt, aga selle võib asendada ka keefiriga. Kes eelistab tugevamat köömnemaitset, võib kasutada vürtsköömneid.
Igaljuhul tunni aja pärast võtsin ahjus sooja juustukeeksi, mis lausa sulas suus.

Juustu-köömnekeeks

3 muna
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
200 g maitsestamata jogurtit
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g riivitud tugevamaitselist juustu
1 sl köömneid

Vahusta munad suhkru ja soolaga. Lisa maitsestamata jogurt, küpsetuspulbriga segatud jahu, riivitud juust (jäta veidi juustu pealepuistamiseks) ja köömned. Sega läbi ja vala tainas võiga määritud keeksivormi. Puista peale ülejäänud riivitud juust. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 45 minutit.3 thoughts on “Juustu-köömnekeeks”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga