Vastlakuklid marjakreemiga

Ilm küll ei soosi vastlaliugu, küll aga soojas toas kuklite küpsetamist. Sel aastal olen teinud juba mitu laari vastlakukleid nii tavalisi kui ka näiteks moositäidisega, lemmikuks osutusidki need moosi ja marjakreemiga. Kasutasin jõhvikaid ja jätsin marjad terveteks, mitte ei püreestanud kreemi hulka. Mulle lihtsalt meeldib jõhvikate prõksumine hamba all. Kreemi hulka segasin lisaks vahukoorele toorjuustu.

Vaata ka astelpajukreemiga vastlakuklite ning kreemjuustu ja köömnetega rukkikuklite retsepte.

Vastlakuklid marjakreemiga

Tainas:
1 pk kuivpärmi
400 g jahu
3 dl käesooja piima
100 g võid
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
0,75 tl jahvatatud kardemoni

määrimiseks 1 muna

Marjakreem:
150 g naturaalset toorjuustu
150 ml rõõska koort
2 sl suhkrut
jõhvikaid või muid marju

hapukat moosi (jõhvikamoosi, sõstramoosi)

Kaunistamiseks tuhksuhkrut

Sega kuivpärm ja pool jahukogusest. Lisa käesoe piim, sega ühtlaseks ja lase 30 minutit soojas kohas seista. Samal ajal sulata või, jäta jahtuma. Kui tainas on mullitama hakanud, lisa sulatatud või, suhkru, sool, kardemon ja ülejäänud jahu. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Tõsta tainas 1 tunniks sooja kohta kerkima. Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku tainas pikaks rulliks. Lõika noaga peopesa suurused tükid ja vormi need käte vahel kukliteks. Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 12-15 minutit. Lase jahtuda.
Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega hulka toasoe toorjuust ja marjad.
Lõika jahtunud kuklilt kaas pealt, uurista veidi sisu välja. Tõsta kukli sisse moosi, seejärel marja-vahukoor, tõsta kaas uuesti peale, raputa peale tuhksuhkrut.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga