Mustasõstramarmelaad

Marjapõõsad on lausa lookas ja kui isu marjadest täis söödud, tuleks neist üks mõnus moos kokku keeta. Mustasõstrad on praegu eriti aromaatsed ja mahlased. Kuna küpsed sõstrad sisaldavad rohkelt vedelikku tarretavat pektiini, saab marjadest mõnusa marmelaadi valmistada. Hea talvel röstsaiale määrida või hoopis põnevaks lisandiks lihatoidu kõrvale.
Augustikuu jooksul võib minu retsepte leida ka Iluguru.ee kuu blogija rubriigist.
Mustasõstramarmelaad
1 kg mustasõstraid (vartest puhastada ei ole vaja)
800 g suhkrut
1 sidruni mahl
0,5 tl kaneeli

Pane mustasõstrad koos vartega potti, lisa veidi vett. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kuni mustasõstrad on pehmed. Nõruta saadud mass läbi sõela. Vala mahl uuesti potti, lisa suhkur, sidrunimahl ja kaneel. Lase tasasel tulel keeda 20 minutit. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga