Röstitud köögivilja salat feta juustuga

Soojad salatid on külma talveilmaga igati omal kohal. 
Selles salatis kohtuvad muskaatkõrvits, porgandid ja peedid, lisaks krõmpsuvad kikerherned ja pehme fetajuust. Köögiviljad on ahjus magusaks röstitud, nendele sekundeerib soolane feta. Mõnus-mõnus talvine kooslus!
Röstitud köögivilja salat feta juustuga
1 väiksem muskaatkõrvits
2 porgandit
2 väiksemat peeti
400 g konserv-kikerherneid
peotäis beebispinati lehti
200 g feta juustu
oliivõli
palsamiveiniäädikat
soola
musta pipart
Tükelda kõrvits, porgandid ja peedid. Pane aedviljad ahjuvormi, nirista peale oliivõli. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit.
Vala kikerherned sõelale, loputa jooksva vee all ja patsuta herned köögipaberiga kuivaks. Vala herned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ja küpseta koos aedviljadega 30 minutit. Sega krõbedad herned köögiviljade hulka.
Puista röstitud köögiviljadele beebispinati lehti ja murenda peale Blancello juust. Kastme jaoks sega kokku 3 supilusikat oliivõli, 2 supilusikat palsamiveiniäädikat, maitsesta soola ja pipraga. Nirista kaste salatile. Serveeri.
Retsept valmis koostöös Synnovega