Mandli-pähklikattega rabarberikook

Rabarberihooaeg juba ammu käes ja eks ma olen juba mitu rabarberikooki küpsetanud kah. Siin aga viimane kook – biskviitpõhjal rabarberikook mõnusa mandli-pähklikattega. Kes mandleid-pähkleid armastab, sellele kindlasti meeldib.
Valik retsepte rabarberist:
Vaata rohkem retsepte lisaks siit

Mandli-pähklikattega rabarberikook

Põhi:
2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g võid
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 dl piima
Rabarberikiht:
4-5 rabarberivart
1 tl kaneeli
1 sl suhkrut
Kate:
100 g võid
100 g mandlilaaste
100 g pähklisegu
1 dl suhkrut
2 spl jahu
100 ml rõõska koort
Vahusta munad kergelt suhkruga. Sulata või, lase veidi jahtuda, lisa segades munavahule. Sega kuivained ja sega munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Tükelda rabarber, sega kaneeli ja suhkruga. Laota rabarberitükid küpsenud koogipõhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 10 minutit.
Katte jaoks sulata potis või. Lisa ülejäänud ained. Kuumuta kuni segu hakkab mullitama. Tõsta pliidilt ja laota rabarberikihi peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 8-10 minutit kuni pähklikiht hakkab kergelt pruunistuma. Enne vormi eemaldamist lase veidi jahtuda.


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga