Kana tomati-maapähklikastmes

See retsept on otsustanud jääda meie püsimenüüsse, sest teen seda viimaste nädalate jooksul juba mitmendat korda. Seepärast jooksingi viimati kaamera järele, et lõpuks retsept talletada ja blogisse kirja panna.
Paar lusikatäit maapähklivõid muudab tomatikastme nii mõnusalt kreemjaks. Olen lisanud kastmesse ka erinevaid köögivilju, nt paprikat, aga ka terveid maapähkleid, nii et varieerimisvõimalusi on mitmeid. Kõrvale teen riisi ja salatit ning ahjus krõbedaks röstitud ciabattat, millega hiljem taldrik puhtaks tõmmata.


KANA TOMATI-MAAPÄHKLIKASTMES

6 kondita kana kintsuliha tükki
1 sibul
400 g purustatud konservitud tomateid
400 ml vett
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 spl demerara suhkrut
soola
2 spl maapähklivõid

Kuumuta pannil õli ja pruunista kanatükke igast küljest. Lisa hakitud sibul, prae mõni minut. Vala peale tomatid ja vesi, maitsesta paprikapulbri, suhkru ja soolaga. Lase madalal kuumusel ilma kaaneta haududa 30 minutit kuni kana on läbi küpsenud ja kaste on paksenenud. Sega juurde maapähklivõi. Kõrvale serveeri salatit ja/või keedetud riisi.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga