Kana apelsinikastmes
See retsept liigitub nende hulka, mis sobib nii argiõhtul kui erilisemal puhul. Piisavalt lihtne, et õhtusöögiks ahju pista ja piisavalt eriline, et külalisi üllatada.
Seega miks mitte pakkuda apelsinikana jõuluõhtul, sest apelsin, ingver ja rosmariin on seonduvad minu jaoks küll pigem jõuluste maitsetega. Boonuseks on see, et toidu valmimise ajal ei ole vaja pliidi ääres seista, vaid kogu kupatuse võib ahju peaaegu “unustada” – siiski mitte lõpmatult – 45 minutit kuni tund aega küpsemist muudavad liha suussulavalt aromaatseks.
Kõrvale sobivad krõbe ahjukartul, riis või röstitud köögiviljad.
Kana apelsinikastmes
Ingredients
- 600 g kana kintsuliha naha ja kondita
- sool ja musta pipart
- praadimiseks õli
- 25 g võid
- 2 sl Demerara suhkrut
- 0,75 tl riivitud muskaatpähklit
- pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
- 1 apelsini riivitud koor ja mahl
- 300 ml naturaalset apelsinimahla
- 1 sl Dijon sinepit
- paar rosmariinioksa
Instructions
- Hõõru kanatükke soola ja musta pipraga. Kuumuta pannil õli ja pruunista kanatükke igast küljest. Tõsta kanatükid ahjuvormi. Kuumuta pannil või, lisa suhkur. Lase suhkur kergelt karamellistuda. Lisa ülejäänud ained ja lase korraks keema tõusta. Vala kaste ahjuvormi kanatükkide peale. Kata kaanega (või fooliumiga). Küpseta 180-kraadises ahjus 45-60 minutit.