Tatar kapparite ja päikesekuivatatud tomatitega

See retsept pärineb ühest minu lemmikkohvikust Tartu Reval Cafest. See kooslus jäi mu maitsemeeli kummitama ja katsetasin kodus järele.
Hapukad kapparid ja küllusliku maitsega päikesekuivatatud tomatid annavad tatrale ülihea maitse ja põneva tekstuuri. Peale niristan veidike tomatite purgist õli.
Kuigi tatar maitseb niisamagi hästi, siis toekamaks lõunaks serveeri kõrvale rohelist salatit või hoopis praemuna. Õhtusöögina sobib tatar hästi ka liha- ja kalaroogadega. Soovi korral serveeri törtsu hapukoorega.

TATAR KAPPARITE JA PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA

2-le sööjale

2 dl tatart
veidi õli
500 ml vett
soola
20 g väikeseid kappareid
100 g päikesekuivatatud tomateid

Kuumuta potis õli ja prae tatar kergelt läbi. Lisa vesi ja maitsesta soolaga. Lase 10-15 minutit keeda, kuni tatar on peaaegu pehme ja enamus vett imendunud. Kata pott kannega ja lase 10 min seista (kuni kogu vesi on imendunud). Sega hulka kapparid, hakitud tomatid ja supilusikatäis päikesekuivatatud tomatite õli. Soovi korral lisa serveerimisel törts hapukoort.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga