VASTLAKUKLID POHLAMOOSI JA MARTSIPANIKREEMIGA
Vastlakuklid:
25 g presspärmi
1 dl suhkrut
2 dl toasooja piima
400 g jahu
näpuotsatäis soola
1 tl jahvatatud kardemoni
100 g toasooja võid
Martsipanikreem:
100 g martsipanimassi
1 dl piima
200 ml vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
8 spl pohlamoosi
serveerimiseks tuhksuhkrut
Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa toasoe piim. Sega jahu, sool ja kardemon, lisa järk-järkult sõtkudes. Sõtkumise lõppfaasis lisa pehme või. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata kauss puhta rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku pikaks vorstiks. Lõika juppideks ja vormi käte vahel kuklid. Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit. Ahjust võttes kata kuklid märja rätikuga ja lase jahtuda.
Murenda martsipanimass ja püreesta koos piimaga. Vahusta koor vaniljesuhkruga kohevaks. Sega vahukoor ettevaatlikult martsipanimassiga.
Lõika kuklitelt kaan maha, uurista veidi sisu välja. Tõsta kukli sisse pohlamoosi, seejärel martsipanikreemi. Kata kaanega ja puista peale tuhkruhkrut.
Retsept valmis koostöös Salvestiga