VASTLAKUKLID POHLAMOOSI JA MARTSIPANIKREEMIGA

Hõissa vastladKelgumäelt tulles maitsevad vastlakuklid eriti hästi

Hõrgud kardemoniga maitsestatud kuklid peidavad endas haput pohlamoosi ja krooniks peal magus martsipanikreem. 

Vastlakuklid pohlamoosi ja martsipanikreemiga


Vastlakuklid: 
25 g presspärmi 
1 dl suhkrut 
2 dl toasooja piima 
400 g jahu 
näpuotsatäis soola 
tl jahvatatud kardemoni 
100 g toasooja võid 
Martsipanikreem: 
100 g martsipanimassi 
1 dl piima 
200 ml vahukoort 
tl vaniljesuhkrut 
spl pohlamoosi 
serveerimiseks tuhksuhkrut 
Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa toasoe piim. Sega jahusool ja kardemonlisa järk-järkult sõtkudesSõtkumise lõppfaasis lisa pehme võiSõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata kauss puhta rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkidaKummuta tainas jahusele lauale ja sõtku pikaks vorstiksLõika juppideks ja vormi käte vahel kuklidTõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadileKüpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutitAhjust võttes kata kuklid märja rätikuga ja lase jahtuda. 
Murenda martsipanimass ja püreesta koos piimagaVahusta koor vaniljesuhkruga kohevaks. Sega vahukoor ettevaatlikult martsipanimassiga. 
Lõika kuklitelt kaan mahauurista veidi sisu väljaTõsta kukli sisse pohlamoosiseejärel martsipanikreemi. Kata kaanega ja puista peale tuhkruhkrut. 

Retsept valmis koostöös Salvestiga


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.