Einevõileib suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga
Oi kui tore kui ma tegelikult ka viitsiks endale igal hommikul selliseid uhkeid võileibu teha – kiirel hommikul kipub see ikkagi vaid leib-juust-tomat olema. Aga seda mõnusam on puhkepäeval, kui hommikusöögiks on aega, valmistada endale üks toekas einevõileib salatirohelise, suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga.
Pühvlimozzarella nagu nimigi ütleb on valmistatud pühvlipiimast, pehme tekstuuriga, üsna tugeva iseloomuliku maitse ja aroomiga, olles nimetatud ka mozzarellajuustude kuningaks, sest pühvlipiima kättesaadavus võrreldes lehmapiimaga on piiratud.
Ettevalmistavalt võiks punase sibula viilud juba eelmisel õhtul marineeruma panna, aga kui ei jõua, siis pole ka hullu, sest sibularõngad maitsevad hästi ka kiirmarineeritult. Krõbedale kuklile lao salatilehti, avokaadot, marineeritud sibulat, suitsuforelli lõike ja kõige krooniks aseta mozzarellapall. Nirista peale kvaliteetset oliivõli ning maitsesta soola ja pipraga. Mõnusat nautimist!