Einevõileib suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga

Oi kui tore kui ma tegelikult ka viitsiks endale igal hommikul selliseid uhkeid võileibu teha  – kiirel hommikul kipub see ikkagi vaid leib-juust-tomat olema. Aga seda mõnusam on puhkepäeval, kui hommikusöögiks on aega, valmistada endale üks toekas einevõileib salatirohelise, suitsuforelli ja pühvlimozzarellaga.

Pühvlimozzarella nagu nimigi ütleb on valmistatud pühvlipiimast, pehme tekstuuriga, üsna tugeva iseloomuliku maitse ja aroomiga, olles nimetatud ka mozzarellajuustude kuningaks, sest pühvlipiima kättesaadavus võrreldes lehmapiimaga on piiratud.  

Ettevalmistavalt võiks punase sibula viilud juba eelmisel õhtul marineeruma panna, aga kui ei jõua, siis pole ka hullu, sest sibularõngad maitsevad hästi ka kiirmarineeritult. Krõbedale kuklile lao salatilehti, avokaadot, marineeritud sibulat, suitsuforelli lõike ja kõige krooniks aseta mozzarellapall. Nirista peale kvaliteetset oliivõli ning maitsesta soola ja pipraga. Mõnusat nautimist!

 

EINEVÕILEIB SUITSUFORELLI JA PÜHVLIMOZZARELLAGA 

2 tk 
 
Marineeritud sibul: 
punane sibul 
sl valgeveini äädikat 
sl vett 
tl suhkrut 
 
mitmeviljakuklit 
paar peotäit salatilehti 
avokaado 
50 g külmsuitsu forellifileed 
väike punane sibul 
125 g pühvlipiima mozzarellat 
tl palsamiveiniäädikat 
kvaliteetset oliivõli 
musta pipart  
soolahelbeid 
 
Kõigepealt marineeri sibuladSelleks viiluta sibulad õhukeselt.  Marinaadi valmistamiseks kuumuta valgeveini äädikavesi ja suhkurSega kuni suhkur on sulanud. Vala marinaad sibulatele ja lase vähemalt 30 minutit maitsestuda. 
Nirista saiaviiludele oliivõli ja rösti ahjus grill-režiimil krõbedaks. Tõsta saiad taldrikulelaota peale salatilehedseejärel avokaadoviiludforellifileeõhukeselt viilutatud punane sibul ja poolitud mozzarellapallNirista peale palsamiveiniäädikatoliivõli ja purusta peale musta pipart ja soolahelbeid. 
 
Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eestiga
 
 


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga