Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega

Gnocchi on Itaaliast pärit klimbid, mille peamiseks koostisosaks on kartul, seega kartuliklimbikesed. Gnocchi valmistamine on tegelikult lihtne ja kodus ette võttes mõnus peretegevust, kuid teinekord on siiski aega vähe ja vaja kiiresti miskit õhtusöögiks teha. Seekord kasutasin poest ostetud gnocchit ja tomatipestot. Viimase võid muidugi ise valmistada selle retsepti järgi.

Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Gnocchi vajab lühikest keetmist soolases vees. Alustuseks tõsta köögiviljad ahju röstima, siis keeda gnocchi. Keedetud gnocchi sega pestoga ning vala köögiviljade hulka. Serveerimisel puista peale mõnusalt soolakat fetajuustu ja aromaatset basiilikut.

Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega

Servings: 4 inimesele

Ingredients

  • 500 g gnocchi
  • 190 g punast pestot
  • 1 paprika
  • 250 g kirsstomateid
  • 1 küüslauguküüs
  • veidi oliivõli
  • 1 sl hakitud ürte (rosmariini, tüümiani, basiilikut)
  • 50 g fetajuustu

Instructions

  • Puhasta köögiviljad. Lõika paprika tükkideks, suuremad kirss-tomatid lõika pooleks, purusta küüslauk. Pane paprika, tomatid, küüslauk ahjuvormi. Nirista peale õli ja sega hakitud ürtidega. Rösti 220-kraadises ahjus 10-15 minutit.
    Aja potis vesi keema, maitsesta soolaga. Lisa gnocchi, keeda vastavalt juhendile (ca 4 min). Nõruta. Sega pestoga.
    Vala pesto-gnocchid ahjuvormi, sega kergelt läbi. Serveerimisel murenda peale fetajuustu ja basiilikulehti.
Gnocchi tomatipesto ja ahjuköögiviljadega. Retsept ja foto Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga