Triibuline hapukoorekook

Seekord blogis üks tore retsept triibulise hapukoorekoogi valmistamiseks. Koostisosadeks on lihtne munad-suhkur-jahu ning pakk hapukoort. Mina kasutasin retseptis maisijahu, kuid võib teha ka nisujahuga.

Retsept on lastele või koos lastega tegemiseks igati jõukohane, eriti tore on lõpus kaht erivärvi tainast kordamööda koogivormi tõsta. Igaljuhul meil oli see väga nõutud tegevus 🙂 Ega ma lastele ei öelnud miks niimoodi peab tainast tõstma, seda enam oli elevust koogi lahtilõikamisel kui seest ilmusid välja triibud.

Triibuline hapukoorekook. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Triibuline hapukoorekook

Ingredients
  

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 500 g hapukoort
  • 2.5 dl maisijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g võid
  • 3 sl kakaopulbrit

Instructions
 

  • Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkrutega kohevaks. Lisa munavahule hapukoor, küpsetuspulbriga segatud jahu ja sulatatud või. Vala pool tainast teise kaussi, sega juurde kakaopulber.
    Vooderda 24-cm koogivorm küpsetuspaberiga. Tõsta kulbitäis heledat tainast vormi keskele, seejärel kulbitäis kakaotainast heleda taigna keskele. Jätka kuni mõlemad tainad on otsas.
    Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Ahjust võttes lase koogil vormis veidi aega jahtuda, seejärel kummuta kook vormist välja. Soovi korral puista peale kakaopulbrit või tuhksuhkrut.
Triibuline hapukoorekook. Retsept ja foto Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating