Ananassikook kookoshelvestega

Aeg-ajalt vaatan ma sahvris ringi selle pilguga, et milliseid toiduaineid ma peaksin ära tarbima, näiteks avatud pakiga toiduained või säilivusaja lõpu saabumisega ning vastavalt sellele kokkan. Avatud pakikesed tekivad alati pähklite-rosinate sahtlisse, kust seekord võtsin ette pooliku paki kookoshelbeid. Lisaks sellele oli eelmiseks õhtusöögiks tehtud ananassi-porgandisalatist jäänud üle pool purki ananassikonservi, mis oli vaja ära tarvitada. Niisiis sündiski see lihtne troopiliste koostisainetega koogike, kus kohtuvad ananass, kookoshelbed ja maitseks rummiessents.

Ananassikook kookoshelvestega. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Valmistamine on lihtne, vaja vaid kahte kaussi koostisainete segamiseks ning koogivormi. Kook saab mahlane ja aromaatne, tekstuuri annavad kookoshelved. Serveeri kooki koos rummise vahukoorega.

Õhukindlalt säilitatuna püsib kook mahlane mitu päeva.

Ananassikook kookoshelvestega

Ingredients

  • 227 g ananassikonserv
  • 1 spl sidrunimahla
  • 2 muna
  • 200 g nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 g rummiessentsi
  • 1 dl kookosõli
  • 50 g kookoshelbeid
  • 200 ml vahukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 g rummiessentsi

Instructions

  • Pane blenderisse anassikonserv koos vedelikuga, sidrunimahl ja munad ning püreesta ühtlaseks.
  • Teises kausis sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja veidi soola.
  • Lisa ananassipüree kuivainetele, sega läbi. Lisa rummiessents, kookosõli ja kookoshelbed.
  • Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-cm koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit kuni kook on pealt kuldne.
  • Vahusta vahukoor koos suhkru, vaniljesuhkru ja rummiessentsiga kohevaks.
  • Serveeri kooki koos rummise vahukoorega.
Ananassikook kookoshelvestega. Retsept ja foto Liisi Laanemäe

Proovi ka seda ananassi-porgandikooki.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga