Reklaamfotode pildistamine tootekataloogi jaoks

Koostöös AS-ga Salvest pildistasin reklaamfotosid messi tootekataloogi jaoks. Kliendi poolt oli ette antud fotode suurus ning pildi ja teksti asetus, visuaali märksõnadeks puhas, selge ja hele üldpilt, pildistatuna flatlay stiilis ehk pealtvaates. Ülejäänu osas anti mulle vabad käed 🙂

Ettevalmistus tootepildistamiseks

Klient koostas loetelu toodetest, mõne toote puhul täpsustas millised tooted võiksid ühel pildil olla, kas tootepakend võiks olla nähtav, toode võiks olla avatud.

Pildistatavad tooted saatis klient, kõige muuga – nõude, maitsetaimede, toiduainede – tegelesin ise.

Kõigepealt tegin pildistamisstseenidest lihtsad visandatud kavandid visualiseerides kus mingi toode võiks pildil asetseda ning koostasin nimekirja vajalikest toiduainetest ja retseptidest. Lähtuvalt pildi stiilist ja värvigammast valisin välja sobivad rekvisiidid (nõud, lõikelauad, tekstiilid). Poest hankisin vajaliku tooraine.

Töö võis alata.

Tootefotode pildistamine

Iga toote jaoks kujundasin uue võtte, sättides paika kompositsiooni, tooted, valgustuse ja tehnika. Mõnele tootele tuli eelnevalt valmistada juurde retsept, näiteks küpsetada pannkoogid moosi juurde, mis omakorda eeldab toimetamist köögis. Mõnda kompositsiooni tuli korduvalt ümber sättida, et leida parim seade nii värvilt kui vormilt.

Pildistamine on asja juures kõige väiksem tegevus, enamus aega kulub ikkagi võtte ettevalmistamiseks. Kaamera nupu vajutamine käib ju hetkega.

Järgmine ajamahukas töö on piltide töötlemine arvutis, kohandades pildi suurust, värve, valgust jms.

Kui pildid on valmis, siis vormindasin need kliendile vajalikku suurusesse ning laadisin üles Dropboxi, kust klient sai need oma arvutisse laadida.

Lõpptulemus

Sellised said lõplikud tootekataloogi pildid.

Töö oli ajamahukas, aga tulemus sellest rõõmu ja rahuldust pakkuv.

Tellija: AS Salvest

Stilistika ja fotod: Liisi Laanemäe

Kui vajad samuti oma ettevõttele tootefotosid või soovid oma tootest ainulaadset toiduretsepti, võta minuga ühendust liisi.laanemae@mail.ee. Loe pakutavate teenuste kohta siit või vaata fotode portfooliot.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga