Toorpuder vaarikamoosiga
Toorpudrud on hea võimalus hommikul aega kokku hoida, samas nautida kiire päeva alustamisel täisväärtuslikku hommikueinet.
Toorpuder sega valmis juba eelmisel õhtul. Selleks vajad samu aineid nagu tavalise pudru valmistamiseks, vaid suhkur olen asendanud tervislikuma valikuks meega, sest puder ei vaja kuumutamist ja nii säilivad mee kasulikud omadused. Toorpudru valmistamiseks sobib nii tavaline lehmapiim kui taimsed piimad. Mulle endale meeldib toorputru valmistada kaerapiimast selle magusa maitse tõttu.
Lisades pudrule maiustamiseks moosi ja marju on toorpuder igati täisväärtuslik toit ja annab täiskõhutunde pikaks ajaks.
Toorpuder vaarikamoosiga
2 dl kaerahelbeid
1,5 dl piima
Veidi kaneeli
2 sl vedelat mett
Näpuotsatäis soola
Serveerimiseks Salvest vaarikamoosi
Sega purgis kaerahelbed ning piim, maitsesta kaneeli, mee ja veidikese soolaga. Keera purgile kaas peale ja tõsta külmkappi üleöö tahenema. Kui puder on paksenenud, sega läbi ja serveeri vaarikamoosiga.
Retsept valmis koostöös @ Salvest