JUUSTUPOPIKUD
Juustupopikud on õhulised ja kerged sufleetaolised küpsetised. Valmistatakse neid nii soolaseid kui magusaid. Seekord tegin soolaseid riivjuustuga ja tüümianiga maitsestatud popikuid.
Popikute taigna võib valmis segada juba eelmisel õhtul, siis on hommikul ainult küpsetamise rõõm.
Küpsetamiseks on vaja kõrget kuumust, seetõttu tuleb pann juba eelnevalt soojendada ja seejärel küpsetada kuumas ahjus. Vormiks sobib kasutada ükskõik milliseid metallist topsikesi, aga kõige lihtsam on neid valmistada minimuffinite vormiga.
Popikud on ahjust võetuna imehead hommikusöögiks, lisaks võib pooleks lõigatud popikule määrida vahele sulatatud juustu. Jahtununa on samuti maitsvad, näiteks snäkiks kaaasavõetuna.
JUUSTUPOPIKUD
24 tk
2 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl piima
1 dl (30 g) riivitud juustu
0,5 tl kuivatatud tüümiani
soola
Klopi munad lahti, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim, riivitud juust ja kuivatatud tüümian. Maitsesta soolaga. Tõsta tainas tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Määri minimuffinivormi augud võiga ja tõsta tühi vorm 2 minutiks kuuma ahju soojenema. Täida augud taignaga, küpseta 12-15 minutit.
Retsept valmis koostöös Synnove Finden Eestiga