GRANAATÕUNAGLASUURIGA AHJULÕHE
Sel aastal on minult mitmelt poolt uuritud erinevaid variante jõululaua katmiseks ja eriti traditsioonilise seaprae asendamiseks. Siinkohal panen ka blogilugejatele kirja ühe võimaliku variandi.
Granaaõunaseemnetega kaetud ahjulõhe lööb iga peaolaua särama. Kala on maitsestatud tummiselt magusa granaatõunasiirupiga, aasiapärase sojakastmega ja särtsaka ingveriga. Valmistamine on samuti lihtne – vaid komponendid kokku segada, lasta veidi aega maitsestuda ja seejärel ahjus küpsetada. Kõrvale sobivad ahjus röstitud köögiviljad või värske salat.
Granaaõunaseemnetega kaetud ahjulõhe lööb iga peaolaua särama. Kala on maitsestatud tummiselt magusa granaatõunasiirupiga, aasiapärase sojakastmega ja särtsaka ingveriga. Valmistamine on samuti lihtne – vaid komponendid kokku segada, lasta veidi aega maitsestuda ja seejärel ahjus küpsetada. Kõrvale sobivad ahjus röstitud köögiviljad või värske salat.
GRANAATÕUNAGLASUURIGA AHJULÕHE
900 g lõhefileed
soola ja musta pipart
Granaatõunaglasuur:
4 sl granaatõunasiirupit
4 sl sojakastet
1 sl mett
1 sl hakitud ingverit
1 hakitud küüslauguküüs
serveerimiseks 1 granaatõuna seemned
Puhasta lõhefilee luudest ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta kala ahjuvormi. Sega omavahel glasuuri komponendid. Määri glasuur lõhele ja lase 20 minutit maitsestuda. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, vahepeal kala glasuuriga määrides. Võta kala ahjust, puista peale ohtralt granaatõunaseemneid ja serveeri kohe.