Koorene pasta krevettidega
Pastaroad on minu jaoks pigem “kiiresti midagi lauale” – toidud, sest üldiselt on makaronid ikka kapis ootamas, teisi komponente annab hõpsasti kombineerida ja valmistamiseks ei kulu liialt aega.
Üks sellistest retseptidest on seesama koorene pasta. Lihtsad koostisosad ja valmistamine käib kiirelt. Samas tiigerkrevetid ehk ei ole kõigil igapäevases menüüs, seega lisavad mereannid roale pisut erilisust ja sobib seda pastarooga valmistada ka pidulikumaks puhuks.
Mina kasutan üldiselt külmutatud tiigerkrevette, mida saab osta toidukaupluste sügavkülma osakonnast. Krevettidel lasta aeglaselt sulada tavakülmas või tõsta paar tundi varem toatemperatuurile sulama. Kiirel ajal olen kasutanud ka vees sulatamist.
Roog saab koorene ja rammus, seetõttu on hea pakkuda kõrvale kerget rukolasalatit. Head isu!
Koorene pasta krevettidega
Ingredients
- 16 suurt tiigerkrevetti külmutatud
- 400 g munapasta tagliatellesid
- jupp porrut
- 1 spl võid
- 400 g rõõska koort
- soola ja musta pipart
- veidi sidrunimahla
- serveerimiseks rukolalat ja riivitud parmesani
Instructions
- Tõsta krevetid tund aega varem sulama, eemalda sabad. Keeda pasta vastavalt pakendi õpetusele al dente. Nõruta. Kuumuta pannil veidi õli, lisa supilusikas võid ja peeneks hakitud porru. Hauta mõni minut (ära pruunista). Tõsta kuumust, lisa krevetid ja vala peale koor, maitsesta soola, pipra ja veidikese sidrunimahlaga. Tõsta peale keedetud pasta, sega läbi. Kuumuta keemiseni (ära keeda!). Serveerimisel tõsta peale peotäis rukolalahti ja riivitud parmesani.