Mandlirull Amaretto-kreemiga
Mandlirull Amaretto-kreemiga
Mandlibiskviit:
4 muna
2 sl suhkrut
2 sl kakaod
3 sl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
4 sl mandlijahu
Amaretto-kreem:
150 g naturaalset toorjuustu
2 sl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
2 sl Amaretto mandlilikööri
100 ml rõõska koort
1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
100 g tumedat šokolaadi
4 sl rõõska koort
2 sl mandlilaaste
peotäis mandleid
veidi riivitud šokolaadi
Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega omavahel kakao, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu munavahu peale. Puista peale mandlijahu ja sega ettevaalikult ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta eelkuumutatud 225-kraadises ahjus 5 minutit, seejärel keera ahi kinni ja lase biskviidil veel 2 minutit ahjus olla. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile, kata niiske rätikuga ja jäta jahtuma.
Hõõru toorjuust suhkruga pehmeks. Sulata šokolaad, lase veidi jahtuda ja sega koos Amaretto likööriga toorjuustu hulka. Vahusta rõõsk koor vaniljesuhkruga kohevaks. Sega ettevaatlikult toorjuustu hulka.
Määri kreem jahtunud biskviidile, keera pikemast servast rulli. Tõsta rull serveerimisalusele, kata kilega ja tõsta 2 tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.
Katte jaoks pane tükeldatud šokolaad ja rõõsk koor potti, kuumuta ja sega kuni šokolaad on sulanud. Tõsta kõrvale. Rösti kuival pannil mandlilaastud. Tükelda mandlid. Nirista šokolaad rullbiskviidile. Puista peale röstitud mandlilaastud, tükeldatud mandlid ja riivitud šokolaad.
Retsept valmis koostöös Synnovega