Toorjuustuglasuuriga pidusai
Tegelikult oleks poole lihtsam, kui tainas õhtul valmis teha ja lasta sel külmkapis kerkida, nagu siin kaneelirullide retseptis on kirjeldatud. Kahjuks ei tule õhtul kunagi meelde, et võiks homme saia küpsetada, nõnda olengi pärmitainal lasknud hoopis ahjus 30-kraadi juures kerkida. Kerkib kiiremini ja kohevamaks kui toasoojas. Siis pole muud kui rullid valmis keerata ja ahju pista ning oodata, kui kogu köök täitub mõnusa saialõhnaga!
Toorjuustuglasuuriga pidusai
1 pakk kuivpärmi
300 g jahu
50 g suhkrut
0,25 tl soola
0,5 tl jahvatatud kardemoni
100 g sulatatud võid
Täidis:
50 g sulatatud võid
65 g suhkrut
1,5 tl jahvatatud kaneeli
Glasuur:
75 g maitsestamata toorjuustu
1 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1-2 sl piima
Sega kuivpärm, jahu, suhkur, soola, kardemon. Lisa piim ja seejärel jahtunud sulavõi. Sõtku ütlaseks. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida 1 tund.
Kummuta tainas jahusele lauale. Rulli nelinurkseks.
Täidise jaoks sega sulatatud või suhkru ja kaneeliga. Määri täidis lahtirullitud taignale, keera tainas laiemast servast rulli. Lõika 3 cm laiusteks tükkides. Laota tükid üksteise kõrvale võiga määritud ahjuvormi (ca 20×25 cm kandiline või 24 cm ümmargune vorm). Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit kuni sai on peale kenasti kuldne.
Glasuuri jaoks sega toasoe toorjuust suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa supilusika kaupa piim, kuni glasuur on saavutanud sobiva konsistentsi. Nirista glasuur jahtunud pidusaiale.
Näeb alles isuäratav välja! 🙂
Ma teen ise sarnast saia alati aastavahetuseks..
Annan väikse vihje.. lase glasuuri sisse törts värsket sidrunimahla ja paar spl vahtrasiirupit. Omnom 😉
Aitäh Silx! Jätan selle vihje meelde!