Rabarberi-kondenspiima purukook
Purukoogid on üldse minu suured lemmikud kui midagi kiiret ja lihtsat vaja. Ainult taignapuru kokku vuristada, täidis vahele ja ahju. Suhkrut lisasin purutaignale üsna minimaalselt, sest kondenspiim on ju ise üdini magus. Kusjuures servadest välja mullitanud kondenspiimatäidis muutus küpsetades mõnusalt karamelliseks.
Rabarberi-kondenspiima purukook
100 g võid
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
400 g suhkruga kondenspiima
1 sidruni riivitud koor
300 g rabarberit
Näpi või töötle köögikombainis külm või ja kuivained ühtlaseks puruks. Suru 2/3 purust neljakandilisse umbes 24×32 suurusega või 26 cm läbimõõduga ümmargusse vormi.
Sega riivitud sidrunikoor kondenspiima hulka. Vala segu põhjale. Puista peale tükeldatud rabarber ning ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.