Rabarberi-kondenspiima purukook

Kevadel pidin ma oma rabarberi taaskord ümber istutama, seega ei raatsi kuidagi sealt varsi murda, las parem kosub veel. Kui aga saabusin nädalavahetusel vanaema juurest sületäie rabarberivartega, siis tegin kähku ühe lihtsa koogi kodusleiduvatest ainetest.

Purukoogid on üldse minu suured lemmikud kui midagi kiiret ja lihtsat vaja. Ainult taignapuru kokku vuristada, täidis vahele ja ahju. Suhkrut lisasin purutaignale üsna minimaalselt, sest kondenspiim on ju ise üdini magus. Kusjuures servadest välja mullitanud kondenspiimatäidis muutus küpsetades mõnusalt karamelliseks.

Rabarberi-kondenspiima purukook

100 g võid
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1,5 tl küpsetuspulbrit

400 g suhkruga kondenspiima
1 sidruni riivitud koor

300 g rabarberit

Näpi või töötle köögikombainis külm või ja kuivained ühtlaseks puruks. Suru 2/3 purust neljakandilisse umbes 24×32 suurusega  või 26 cm läbimõõduga ümmargusse vormi.
Sega riivitud sidrunikoor kondenspiima hulka. Vala segu põhjale. Puista peale tükeldatud rabarber ning ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase täielikult jahtuda.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga