Sel laupäeval, 23. veebruaril, avatakse Tasku Keskuses taas pop-up kohvik, kus pakutakse kodumaist toidukaupa ja vabariigi sünnipäeva ainetel valmistatud suupisteid.
Minu poolt on laual astelpajukoogikesed. Egas muud kui kohtume Taskus!
Astelpajukook
12 tk
Tainas:
200 g jahu
näpuotsatis soola
100 g külma võid
90 g Dansukkeri peensuhkrut
1 muna
Täidis:
1 sidruni koor
100 g Dansukkeri peensuhkrut
4 muna
200 ml astelpajumahla
50 g võid
Põhja jaoks sega köögikombainis jahu, sool, tükeldatud külm või ja suhkur. Lisa muna, sega ühtlaseks ja vajuta tainas 24-26 läbimööduga koogivormi põhja. Tõsta 30 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Täidise jaoks hõõru riivitud sidruni koor ja suhkur ühtlaseks niiskeks puruks. Klopi juurde munad ja astelpajumahl. Kuumuta segu keeva vee kohale asetatud kausis (kausi põhi ei tohi vette ulatuda!) kuni täidise temperatuur on 82-83 kraadi, samal ajal vispliga segades (ca 10 minutit). Eemalda kauss tulelt, lase täidisel jahtuda 60 kraadini. Sega hulka tükeldatud või ja mikserda segu vähemalt 5 minutit kuni kreem on siidine ja läikiv.
Vala täidis küpsetatud põhjale, lase külmkapis taheneda vähemalt 1 tund.
Liisi, Suur tänu – väga maitsvad koogikesed! Isegi meie koogipõlgurist tütarlaps kiitis koogi mitte üksnes söödavaks, vaid väga heaks.
Seda on küll tore kuulda! Ja niiii tore oli teid kohvikus näha! Aitähhh!