Vastlakuklid astelpajukreemiga
Vastlakuklid astelpajukreemiga
25-30 tk
Kuklid:
5 dl käesooja piima
50 g pärmi
3 sl suhkrut
800 g jahu
2 muna
200 g sulatatud võid
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl soola
pintseldamiseks 1 muna
Astelpajukreem:
4 dl vahukoort
3 sl tuhksuhkrut
5-6 sl astelpajuvõiet
Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa piim ja pool jahukogusest. Lase rätiku all soojas kohas kerkida kuni tainas on hakanud vaikselt mullitama (ca 30 minutit).
Lisa taignale lahtiklopitud munad, jahtunud sulatatud või, kardemon, sool ja ülejäänud jahu. Sõtku tainas kuni see on muutunud elastaseks ja läikivaks ning lööb kausi küljest lahti. Kata uuesti rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Kerkinud tainast vormi väiksed kuklid. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase veidi veel kerkida (ca 15 minutit).
Pintselda kukleid pealt lahtiklopitud munaga, küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Kreemi jaoks vahusta koor tuhksuhkruga, sega õrnalt juurde astelpajuvõie.
Lõika jahtunud kuklitelt pealt tükk ära, uurista saiasisu välja. Täida kukkel astelpajukreemiga. Soovi korral kaunista astelpajumarjadega ja raputa peale tuhksuhkrut.
Kuklite retsept: Nami-Nami
Astelpajukreem tundub väga asjaliku alternatiivina, mõnusalt hapukas kindlasti!
Ja tore, et Nami kukliretsept meele järgi on!
Mulle ka meeldis, et kreem oli kergelt hapukas. Tegin mõned kuklid ka nii, et panin põhja astelpajuvõiet ja peale vahukoore, aga kokkusegatud kreemina meeldis rohkem.
Kuklite retsept on tänuväärt, kuigi oleksin tahtnud kuklid teha veidi väiksemad, st ei arvestanud, et nad nii kohevaks kerkivad :P.