Šokolaadi-hapukooretort
Ka selle šokolaadi-hapukooretordi leidsin Nadja Kaarma raamatust, kuid samas tegin retsepti siiski nii palju muudatusi, et algsest eriti palju alles ei jäänud. Tegemist on lihtsa tordiga, vaja ainult biskviit küpsetada, kreem segada ja tort kokku panna. Kindlasti sobib läheneva isadepäeva pidulauda kaunistama.
Šokolaadi-hapukooretort
Biskviit:
200 g võid
200 g suhkrut
4 muna
100 g martsipani
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Kaunistamiseks:
150 g šokolaadi
100 ml rõõska koort
1 karp vahvlitorusid šokolaadis
peotäis kreeka pähkleid
Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks sega hulka riivitud martsipan. Vala tainas küpsetuspaberig kaetud 24-cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Jahuta ja lõika biskviit kolmeks kihiks.
Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.
Määri biskviidikihid kreemiga.
Glasuuri jaoks kuumuta rõõsk koor ja sulata selles šokolaad. Lase glasuuril veidi jahtuda ja kata seejärel tort. Kaunista vahvlitorude ja kreeka pähklitega.
Retseptiidee: Nadja Kaarma “Nadja Koogid 2”
Väga ilus tort. Uhke on ôige sôna seda kirjeldama. Allolev suvikôrvitsakoogi pilt on nii ilus ôrn ja romantiline. Sinul on selgesti olemas oma toidufotograafia käsikiri.
Aitäh! Nii armast kommentaari on alati meeldiv lugeda 🙂
Liis, kas tort liiga kuivaks ei jäänud?
Kuivaks küll ei jäänud. Biskviidipõhjad on lõigatud õhukesteks ja kreem on piisavalt mahlane.
Samas võib kindluse mõttes põhjasid veidi piimaga immutada ja lasta tordil üleöö seista.