Karulaugu külmsupp
Nüüdseks on suurem eufooria küll juba üle läinud, kuid alles see oli, kui toidublogimaastik kubises karulaugust valmistatud hõrgutistest. Kahjuks meil siin Lõuna-Eestis karulauku metslikult ei kasva, mistõttu on õnn üüratult suur kui leidsin karulauku taaskord Tartu kevadlaadalt. Ja veel suurem õnn saabus, kui avastasin, et turul müüb üks tore vanahärra karulaugu taimi. Nüüd õitsevad need kenad taimekesed oma valgete õitega mul marjapõõsa all. Loodetavasti järgmisel aastal saan juba mõned oma aia lehekesed näpistada.
Aga et õues on õhk juba suviselt soojaks läinud, siis tasub lõunaks endale üks kena külmsupp valmistada.
Aga et õues on õhk juba suviselt soojaks läinud, siis tasub lõunaks endale üks kena külmsupp valmistada.
Karulaugu külmsupp
4-le sööjale
4-5 karulaugu lehte
5 dl keefiri
0,5 pikka kurki
0,5 tl suhkrut
1 tl aroomisoola
veidi sidrunimahla
serveerimiseks värsket tilli ja kreeka pähkleid
Purusta blenderis karulaugulehed ja kurk veidikese keefiriga. Sega juurde ülejäänud keefir, suhkur, aroomisool ja sidrunimahl. Serveerimisel puista peale värsket tilli ja paar kreeka pähklit.