Ahjuköögiviljad palsamikreemi ja kreeka pähklitega
Palsamikreem on maitselt sarnane palsamiäädikale, selline hapukas-magus, kuid oluliselt paksema konsistentsi ja intensiivsema maitsega. Sobib kasutada salatites, kastmetes, marinaadides, aga magustoitudes. Suvel kasutasin palsamikreemi näiteks grillitud pommu maitsestamisel.
Kreeka pähklid köögiviljade hulgas jäävad mõnusalt krõmpsud ja muudavad roa argipäevast erilisemaks.
Ahjuköögiviljad palsamikreemi ja kreeka pähklitega
peotäis kreeka pähkleid
õli
meresoola, pipart
2-3 spl palsamikreemi
1 tl pruuni suhkrut
serveerimiseks värkset peterselli
Koori ja tükelda köögiviljad suuremateks tükkideks. Pane köögiviljad ja pähklid ahjuvormi, nirista peale õli, maitsesta soola-pipraga ning sega läbi. Kata vorm pealt fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda foolium, nirista köögiviljade peale palsamikreem ja puista peale suhkur ning küpseta veel 10 minutit. Serveerimisel puista peale värsket hakitud peterselli.
Kasutan ka palsamikreemi tihedalt, eriti meeldib ta mulle salatites 🙂
Oh jumalale tänu, keegi veel on ahjuköögiviljasõltlane! Ma olen kohe täitsa mures enda pärast, lihaisu on justkui vitsa väel kadunud, iga õhtu läheb aju peet-porgand-pastinaak, mida pärast ühe või teise kastmega konsumeerida. Ju on selle asja nimi lihtsalt "rikkalik sügis" 🙂
Täpselt Liina – "Elagu rikkalik sügis!" 🙂
Minult on küsitud palsamikreemi kohta. Täpsustan, et kasutan Gourmante palsamikreemi, mida peaks leidma igast korralikust toidupoest õlide ja kastet riiulilt. Seda on erinevate maitsetega, kuid mina olen kasutanud kõige tavalisemat.
Mõnus!