Karulaugupesto
Karulauk, karulauk, karulauk…mis imelik taim see küll võiks olla, mida kõik nii ülistavad kevade saabudes. Mina polnud karulaugust küll midagi varem kuulnud ega näinud, veelvähem maitsnud, kuni eelmise laupäevani, mil ma Tartu Kevadlaadal juhtusin Karepa Ravimtaimeaia leti juurde. Ilusti karpidesse pakitud karulauk otse minu nina all!! Minu kaaslane kindlasti vaatas imestunult, kuidas ma peaaegu õnnest hüppama hakkasin ja silmagi pilgutamata karbitäie rohelist “heina” kotti toppisin.
Kodus valmistasin esimese asjana karulaugupestot mandlitega. Maitselt on karulauk selline küllaltki vänge küüslaugu maitsega. Sobib kasutamiseks salatites, pastades, suppides, kui ka niisama saia peal. Mina lisasin karulaugupestot munavõile, segasin pasta hulka ning maitsestasin praekartuleid.
Karulaugupesto mandlitega
50 g karulauku
25 g koorimata mandleid
25 g parmesani juustu
4 spl oliiviõli
meresoola
musta pipart
meresoola
musta pipart
Valmistamine:
Pese karulaugulehed, nõruta hoolega.
Lõika juust tükkideks, pane koos mandlitega köögikombaini ja peenesta väiksemateks tükkideks.
Lisa karulaugulehed ja peenesta uuesti.
Nüüd lisa vähehaaval õli, kuni saad sobiva tekstuuriga pesto. Maitsesta soola-pipraga.
Pese karulaugulehed, nõruta hoolega.
Lõika juust tükkideks, pane koos mandlitega köögikombaini ja peenesta väiksemateks tükkideks.
Lisa karulaugulehed ja peenesta uuesti.
Nüüd lisa vähehaaval õli, kuni saad sobiva tekstuuriga pesto. Maitsesta soola-pipraga.
Allikas: Nami-Nami
Heh, ma vist olen küll viimane lõunaosariiklane, kel endiselt ei ole veel õnnestunud karulauku proovida 🙂
Vist küll 😀 Kusjuures laadal oli karulaugutaimi ka saada, aga enne ei riskinud osta kui olin maitse ära proovinud. Nüüd küll juba ostaks 🙂