Sidrunikreemiruudud
Midagi õige kollast ja magusat 🙂
Hea moodus sidrunikreemi ärakasutamiseks, kui seda muidugi kunagi peaks niisama üle jääma. Sidrunikreemi kogust suurendades ja ümmargust koogivormi kasutades, saad sidrunikoogi mõõtu küpsetise.
Koostis:
50 g suhkrut
50 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
100 g pehmet võid130 g jahu
100 g pehmet võid130 g jahu
Sidrunikreemi valmistamisõpetus siin
Vooderda väiksem ahjuplaat (ca 20 x 30 cm) küpsetuspaberiga.
Mikserda või suhkruga kohevaks. Lisa vanillsuhkur ja vähehaaval jahu kuni moodustub ühtlane mass. Suru tainas vooderdatud ahjuvormi põhja. Küpseta põhja 180 kraadi juures 30-40 minutit. Võta küpsenud põhi ahjust ja alanda ahju temperatuuri 150 kraadile. Jäta põhi mõneks hetkel jahtuma.
Valmista sidrunikreem ja vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 150 kraadil 20 min.
Jäta jahtuma ja lõika siis ruutudeks. Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.