Minu rabarberihooaja avas rabarberi-mandlikreemipirukas. Nagu nimigi ütleb, on tegemist mõnusalt pehme ja kreemja küpsetisega, millele annab särtsu rabarberi hapusus. Tsiteerides allikat “Maiasmoka ilus unenägu” 🙂
Tainas:
100 g võid
30 g suhkrut
2 munakollast
140 g jahu
20 g kartulitärklist
Täidis:
300 g rabarberit
50 g kooritud mandleid või mandlilaaste
50 g tuhksuhkrut
3 muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
75 g suhkrut
Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahu ja kartulitärklis ning sõelu võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele ning pane külmkappi.
Peenesta mandlid minilõikuris või köögikombainis. Lisa tuhksuhkur ja jätka peenestamist veel paar minutit. Lisa munad, suhkur, kodujuust, hapukoor ja püreesta ühtlaseks. Tükelda rabarber ning laota põhjal. Vala peale täidis ning küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.
Allikas: Oma Maitse, mai 2010
Väga ilus näeb välja!!! Mul jäi ka see ajakirjas silma – kes teab, äkki proovin isegi ära.
Väga isuäratav!
Kui suur peaks selle nõu olema? Kas sobib ka sama kogustega teha suurele ahjuplaadile?
Kui suur peaks selle nõu olema, mis möödud? Kas sobib sama kogustega teha ka suurele ahjuplaadile?
Kui õigesti mäletan, siis vastavad need kogused 26 cm läbimõõduga ümmargusele vormile. Suure ahjuplaadi jaoks peaks ilmselt kogused kahekordistama.