Tiramisu-juustukook
- 200 g Lady’s Fingers küpsiseid
- 2 dl kanget kohvi
- 4 sl kohvilikööri või brändit või likööri Vana Tallinn
Täidis:
- 1 sl kuuma vett + 1 sl lahustuvat kohvi
- 800 g maitsestamata toorjuustu
- 2 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 0,75 dl maisitärklist
- 3 muna
- 3 dl vahukoort
Peale:
- tumedat šokolaadi
- kakaopulbrit
Täidise valmistamiseks sega lahustuva kohvi pulber kuuma veega. Mikserda juurde 200 g toorjuustu, pool suhkrust, vanillsuhkur ja maisitärklis. Lisa ülejäänud toorjuust ja suhkur, munad ning kergelt vahustatud koor.
Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala kolmandik toorjuustukreemi vormi põhja. Kasta küpsised kohvi ja likööri segusse ning lao kreemi peale üks küpsisekiht. Vala peale teine osa toorjuustukreemi ning lao peale teine küpsisekiht. Vala peale ülejäänud toorjuustukreem. Küpseta 180-kraadises ahjus tund ja 10 minutit. Lase üleöö külmas seista ning kaunista šokolaadi ja kakaopulbriga.
Retsept on pärit raamatust “Juustukoogid”.