Mustikamustriga juustukook


Originaalretseptis on kasutatud mustikate asemel kirsse.

Põhi:

  • 50 g või
  • 140 g küpsiseid
  • 1 sl hele siirup


Täidis:

  • 350 g mustikad
  • 225 g suhkur
  • 500 g maitsestamata toorjuust
  • 1 sl maisitärklis
  • 2 tk muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tk apelsini koor
  • 2 dl hapukoor


Kaunistamiseks:

  • mustikaid
  • tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 20 või 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või koos siirupiga ja sega küpsistega. Suru lusika abil koogipõhjale ja küpseta 10 minutit. Tõsta jahtuma. Keera ahju kuumus 150 kraadile.
Vala 200g mustikaid koos 85 g suhkruga köögikombaini. Püreesta ühtlaseks, vala potti ja lase keema minna. 
Hauta 5–6 minutit, et tekiks siirupjas mass. Jahuta.
Puhasta vahepeal köögikombain ja vahusta selle abiga toorjuust, tärklis, munad, ülejäänud suhkur, vanillsuhkur, apelsinikoor ja pool hapukoorest ühtlaseks massiks. Vala sellest pool koogipõhjale, lisa pool mustikapüreed ja kata jälle toorjuustuga. Liiguta õrnalt puutikku koogi sees, et mustikapüree tekitaks kauneid mustreid. Küpseta 
45 minutit, lülita ahi välja ja lase koogil kinnises ahjus 30 minutit jahtuda.
Määri koogile ülejäänud hapukoor ning tõsta lusikaga keskele mustikapüree. Tee jälle tikuga mustikapüreest mustreid. Kaunista tervete mustikatega ning raputa peale tuhksuhkrut.


Retsept on pärit ajakirjast Oma Maitse.



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga