Kohvi-kakaojook (kofeiinivaba)

Mina ei ole hommikul kohvijooja, joon kohvi alles pealelõunal kui vajan veidi kofeiini turgutust, aga samas tahaks ikka mõnusat sooja jooki võileiva kõrvale. Siin on minu valikuks lahustuv viljakohv, mis maitseb nagu kohv, aga ei sisalda kofeiini. Viljakohvi maitse ei ole muidugi üksühele sama kange espressoga, aga väga hea asendus siiski.

Kohvi-kakaojook. Retsept ja fotod Liisi Laanemäe

Vahelduseks veega keedetud viljakohvile valmistan teinekord tummise kohvi-kakaojoogi. Mõnus šokolaadine kuum jook, millele maitseks kaneeli lisatud. Tavalise piima võib asendada vabalt taimse piimaga ja suhkru kogust reguleerida vastavalt oma maitsele. Kohvina kasutan A. Vogel Bambu ökoloogilist viljakohvi pulbrit, mis sobib ka lastele joomiseks.

Kohvi-kakaojook

Servings 1 tass

Ingredients
  

  • 250 ml piima
  • 1 tl lahustuvat viljakohvipulbrit
  • 1 tl kakaopulbrit
  • 0,25 tl kaneeli

Instructions
 

  • Kuumuta piim keemiseni. Sega tassi põhjas kohvipulber, kakaopulber ja kaneel. Vala peale veidi piima, sega pulbrit ühtlaseks kreemjaks massiks (kahvliga segades seguneb paremini kui lusikaga). Vala peale ülejäänud piim (soovi korral vahusta eelnevalt).

Hommiku saab veelgi lihtsamaks teha kui teed pulbrisegu juba varem purki valmis, segades omale sobivas koguses kokku kohvi, kakao ja kaneeli. Siis kuum piim peale ja ongi valmis. Pulbrit säilita õhukindlas purgis.

Kohvi-kakaojook. Retsept ja fotod Liisi Laanemäe


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Recipe Rating