RETSEPTID

Peediorsoto

Peediorsoto

Kruupidest valmistatud road on sügishooajal minu lemmikud. Miks mitte tuunida orsotot hooajaliste köögiviljadega. Seekord läks lisandiks punapeet. Orsoto valmistamine käib kergelt, tuleb vaid valvas olla, et kruubid kuivale ei jääks, lisades pannile jaokaupa puljongit. Peediorsoto saab mahlane ja kaunivärviline.Mulle meeldib serveerimisel lisada törtsu hapukoort. Vaata ka 

Kamapallimüsli

Kamapallimüsli

Kodus valmistatud müsli saab just sellisena nagu endale meeldib. Ma ei armasta kuivatatud puuvilju ja rosinaid müsli sees, seepärast teen üldiselt nn tavalist müslit. Viimase aja lemmikuks on lisada helvestele kamapalle. Mõnusalt krõmps ja parajalt magus. Alltoodud retsept on kakaoga tehtud, aga võib ka lihtsalt 

Klassikaline borš

Klassikaline borš

Borš on üks minu lemmiksuppe, mida ma võin süüa kasvõi iga nädal. Supi jaoks köögiviljade hakkimine ja hautamine võtab omajagu aega, kuid tulemus on seda väärt. Isekeedetud boršile vastast ei ole. Samuti söövad seda lapsed hea meelega. Supile ma üldjuhul liha ei lisa, kui aga 

Marineeritud köögiviljad

Marineeritud köögiviljad

Veel saab kasvuhoonest tuua mõned tomatid, papikad ja suvikõrvitsad, et panna need koos oliivõli, ürtide ja küüslauguga kokku mõnusaks suutäieks.  Hoidist hoida külmkapis ja ära tarbida mõne päeva jooksul.  Marineeritud köögiviljad sobivad imehästi niisama söömiseks, aga proovi kindlasti ka röstitud ciabattaga koos kitsepiima kreemjuustuga. Marineeritud 

Vaesed rüütlid kookospiimaga

Vaesed rüütlid kookospiimaga

Meie perel on nädalavahetusel traditsioon küpsetada hommikusöögiks pannkooke. Vahelduse mõttes aga teen mõnikord hoopis vaeseid rüütleid ehk praetud saiu. Siinkohal üks mõnus versioon vaesetest rüütlitest. Eriti maitsvad tuhksuhkru ja värskete marjadega. Tavapärase vaesete rüütlite retsepti leiad siit. Vaesed rüütlid kookospiimaga 6 saiaviilu200 ml kookospiima0,25 tl kaneeli 

Pastaroog köögiviljadega

Pastaroog köögiviljadega

Valmista lihtne ja kiirelt valmiv pastaroog, lisades makaronidele hooajalisi köögivilju nagu tomat ja suvikõrvits. Kastme muudab põnevamaks palsamiveiniäädikas.  Pastaroog köögiviljadega 400 g makarone1 sibul1-2 küüslauguküünt2-3 tomatit1 väike suvikõrvits2 sl palsamiveiniäädikat1 sl hakitud värsket punet1 sl värsket hakitud basiilikutsoolmusta pipart Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk 

Glasuuritud porgandid

Glasuuritud porgandid

Nädalavahetusel viska õhtusöögiks ahju porgandid, mis küpsevad meeglasuuris magusaks ja krõmpsuks. Glasuuritud porgandeid on väga lihtne valmistada. Mida peenemad kangid lõikad, seda kiiremini need ka valmivad. Särtsakust lisab palsamiveiniäädikas. Viimase maitselihvi annab peale puistatud värske tüümian. Glasuuritud porgandid 250 g porgandeid Glasuur: 2 sl sulatatud 

Õuna-martsipanikook

Õuna-martsipanikook

Esimesed õunad on valmis ja seega igati paslik üks õunakook ahju pista. See lihtne ja kodune õunakook martsipaniga maitseb eriti hästi ahjusoojalt koos klaasitäie külma piimaga. Kasutasin koogi tegemisel valge klaari õunu. Kuna kasutasin koduaia õunu, siis tükeldasin need koos koortega, eemaldades vaid südamiku ja 

Mustasõstramarmelaad

Mustasõstramarmelaad

Marjapõõsad on lausa lookas ja kui isu marjadest täis söödud, tuleks neist üks mõnus moos kokku keeta. Mustasõstrad on praegu eriti aromaatsed ja mahlased. Kuna küpsed sõstrad sisaldavad rohkelt vedelikku tarretavat pektiini, saab marjadest mõnusa marmelaadi valmistada. Hea talvel röstsaiale määrida või hoopis põnevaks lisandiks 

Arbuusi salat avokaado ja krevettidega

Arbuusi salat avokaado ja krevettidega

Viimati juhtus, et ühed külalised tõid kaasa arbuusi ja teised tulid samuti suure arbuusiga ning lõpuks oli neid kapile kogunenud päris mitu. Enamus süüakse muidugi kuuma ilmaga niisama ära, osa lõikasin kangideks ja panin sügavkülma, kust lapsed saavad neid mahlapulga asemel maiustamiseks võtta. Osast arbuusist