RETSEPTID

Krõbesaiad karulaugupesto ja toorsalaamivorstiga

Krõbesaiad karulaugupesto ja toorsalaamivorstiga

Suvistel grilliõhtutel püüan külalistele ikka alati pakkuda midagi rohkemat kui vardasse aetud liha ja kurgi-tomatisalat. Mõnusad ampsud saab valmistada ciabattast, mille katmiseks on erinevaid võimalusi lõputult, alates pasteedist lõpetades magusa kohupiimaga. Seekord sai katteks karulaugupesto ja toorsalaamivorst. Vorst on Itaalia päritolu ja valmistatud ainult puhtast 

Rabarberi-šokolaadikook

Rabarberi-šokolaadikook

Nädalavahetusel tabas mind ootamatult suur šokolaadikoogi isu – mõeldud-tehtud. Vastavalt hooajale peab praegu koogis ka kindlasti rabarberit leiduma. Esiti tundus võõras rabarberi-šokolaadi kombinatsioon, aga tasus proovimist ja tasub mainida, et maitses hästi. Hästi pehme, tummine, veidi isegi brownie moodi kook. Sama mõnus ka paar päeva 

Rabarberi-kondenspiima purukook

Rabarberi-kondenspiima purukook

Kevadel pidin ma oma rabarberi taaskord ümber istutama, seega ei raatsi kuidagi sealt varsi murda, las parem kosub veel. Kui aga saabusin nädalavahetusel vanaema juurest sületäie rabarberivartega, siis tegin kähku ühe lihtsa koogi kodusleiduvatest ainetest. Purukoogid on üldse minu suured lemmikud kui midagi kiiret ja 

Arbuusisalat valge juustu kuubikutega

Arbuusisalat valge juustu kuubikutega

Arbuus on nendel viimastel kuumadel päevadel saanud meil igapäevaseks toiduseks, üldiselt niisama söömiseks.Teinekord aga tasub veidike pingutada – keegi ju rohkem selle kuumaga nagunii ei jõua – avada üks juustukarp, et lauale saaks üks väga mõnus kerge salat. Peenralt veidike värske mündi lehti ka peale 

Little gem salat avokaadoga

Little gem salat avokaadoga

Little gem on hetkel minu lemmiksalat, mille ma avastasin poeriiulitelt tänu Kätrinile. Koos avokaadoga, mis on ka üks suur lemmikuid, moodustavad nad imeliselt mõnusa koosluse, mida nädalas vähemalt korra valmistan.  Korraliku kõhutäie jaoks olen mõnikord salatisse lisanud kirsstomateid, mozzarellat, fetajuustu või keedetud muna, mis iganes 

Kohev kaneeline rabarberikeeks

Kohev kaneeline rabarberikeeks

Kodumaiset rabarberit tuleb veel veidi oodata, küll aga saab värsket rabarberit juba kaubandusest. Ausalt öeldes pole ma ise välismaist rabarberit kunagi ostnud ega tea selle maitset – mulle tundub kuidagi tobe osta midagi, mis meil oma aias kohe-kohe valmib. Sama lugu on maasikatega, ka need 

Risoto naadi ja kitsejuustuga

Risoto naadi ja kitsejuustuga

Kevadrohelistest ootan ma kõige enam aeda istutatud karulauku, kuid kuna mitte ühtegi märki karulaugust ei ole ilmnenud, siis kahtlustan, et ega vist tulegi. Ilmselt on ümberkaevamistega välja läinud. Seniks noppisin kraavipervelt hoopis väikeseid naadivõrseid, millest valmistasin kreemja risoto. Naat on maheda maitsega, kuid sisaldab mineraalaineid 

Röstitud paprika supp kitsepiimast kreemjuustuga

Röstitud paprika supp kitsepiimast kreemjuustuga

Õues on tunda juba pisut sooja õhku, kuid samas on ilm veel varakevadiselt karge ja tuuline. Seda enam on mõnus tulla õuest tuppa, et end mõnusa sooja supiga kosutada. Köögiviljade röstimine on igavesti lihtne, kuid see-eest väga maitsva supi aluseks. Piisab vaid kõik köögiviljad ahjuplaadile 

Pastasalat lõhe ja avokaadoga

Pastasalat lõhe ja avokaadoga

Päevad on nüüd pikemad ja valgemad, hing ihkab miskit kerget ja kevadehõngulist – ka organism tahab rohkem värsket.Tõdedes, et pastasalatit pole ammu teinud, siis sai see viga parandatud. Krõmpsuv salat, pasta, avokaado, lõhefilee ning salat ongi juba taldrikul valmis. Täpseid koguseid järgima ei pea, kõike 

Kohvi-šokolaadikreem

Kohvi-šokolaadikreem

Igapäevane kohvijooja ma ei ole, külas olles võtan tassikese koogi kõrvale, kuid hommikuse äratajana kofeiini ei vaja. Küll aga naudin ma värske kohvi aroomi ja armastan kohvi mõrkjat maitset toidus. Igasugused kohvikreemid, -koogid, -keeksid meeldivad mulle väga. Siinkohal üks mõnus magustoit, kus kasutasin Kohvisemu värskelt jahvatatud