RETSEPTID

Rabarberi-mandlikreemipirukas

Rabarberi-mandlikreemipirukas

Minu rabarberihooaja avas rabarberi-mandlikreemipirukas. Nagu nimigi ütleb, on tegemist mõnusalt pehme ja kreemja küpsetisega, millele annab särtsu rabarberi hapusus. Tsiteerides allikat “Maiasmoka ilus unenägu” 🙂 Tainas:100 g võid30 g suhkrut2 munakollast140 g jahu20 g kartulitärklist Täidis:300 g rabarberit50 g kooritud mandleid või mandlilaaste50 g tuhksuhkrut3 

Leibjuustupirukad

Leibjuustupirukad

Leibjuust on pärit Lapi köögist, kus seda on valmistatud juba umbes 200 aastat. Leibjuust on üks väheseid juuste, mida valmistamise käigus küpsetatakse ja mis toidu kuumutamisel ei sula.Leibjuustu tuntakse veel Ahja juustu, küpsetatud juustu, ahjujuustu ja lapi juustu nime all.Pirukate valmistamiseks kasutasin spetsiaalset pirukavormi, millega 

Omaküpsetatud leib

Omaküpsetatud leib

Kui mõni aeg tagasi teatas Tuuli, et ilmselt oli ta viimane leiba mitte-küpsetav eestlane, siis tegelikult olin viimane hoopis mina 🙂 Aga nüüd sain mina ka selle teoga hakkama… Juuretise eest suur tänu Evele, valmistamisel juhindusin Ragne õpetustest.

Kohvibiscottid

Kohvibiscottid

Biscotti – tähendab itaalia keeles, «kaks korda valmistatud», bis (kaks korda) ja cotto (valmistatud). Itaalias tähendab sõna biscotti väga sageli küpsist, mistõttu nimetatakse antud küpsist ka cantucciks. Vähese veesisalduse tõttu säilitasid nad pikaks ajaks söödavuse ning said seetõttu väga populaarseteks meremeeste seas, kes pidid kuude 

Banaani-kohvikeeks

Banaani-kohvikeeks

Eile õhtul valmistasin magusaks banaani-kohvikeeksi. Lasin keeksil öö otsa seista ja täna maitses superhästi. Tõeliselt mahlane ja maitserikas keeks. Kõik sööjad kiitsid 🙂.Vaata ka Nami-Nami kooskokkamist – kohv köögis. 150 g toasooja võid 3 dl suhkrut 2 muna 5 dl nisujahu (300 g) 1 tl 

Kahe šokolaadi kook

Kahe šokolaadi kook

Nami-namis taaskord uus kooskokkamine – sedapuhku on teemaks kohv köögis.Ise ma praktiliselt üldse kohvi ei joo, kuid see-eest meeldib mulle kohutavalt värske kohvi aroom ning samuti kohvimaitselised (magus)toidud.Antud koogi retsept on pärit Kohviraamatust, põhja tegin vaid oma viimase aja lemmiku, röstitud mee- ja pähklimüsliga. Kook 

Shampinjonirisoto

Shampinjonirisoto

Antud shampinjonirisoto sobib hästi tänase kevadilma lõpetuseks. Kerge ja väga maitsev roog. Parmesanilaastud muutsid roa eriti hõrguks. Retsept Nami-Namist. 500 g värskelt kasutatavaid seeni (kukeseened, šampinjonid vms) 4 sl oliiviõli 1 keskmist sibulat 1 kuni 2 küünt küüslauku 400 g risoto riisi 5 kuni 6 

Keedukreemiga pasha

Keedukreemiga pasha

Keedukreemiga pasha Lihavõttepühadeks valmistasin esimest korda pashat. Mingi mälestus on kunagi ammu pasha söömisest, kuid meie peres selle valmistamise traditsioon igaljuhul puudub. Ehk nüüd saab see siiski alguse 🙂 Keedukreemiga pasha sai väga hea, kuid järgmisel korral jätaksin pähklid ja puuviljad pisut suuremate tükkidena. Pasha 

Lehttaina-kanapirukas

Lehttaina-kanapirukas

Nami-namist üks imemaitsev mahlane pirukas, kuhu läksid sisse viimased meekana tükid. Piruka tegemiseks kasutasin väikest pirukavormi, millesse mahtus 250 g lehttainast ja teised kogused ka vastavalt selle võrra väiksemad kui retseptis antud. Tomatile ja paprikale lisaks läks pirukasse veel ka brokoli.Pirukas tuli tõesti väga maitsev. 

Apelsinine riisikook müslipõhjal

Apelsinine riisikook müslipõhjal

Kook, kus saad ära kasutada varem valmiskeedetud riisi. Maitses üllatavalt hästi, isegi paremini kui ootasin ja seda isegi riisivihkajast mehele 🙂Müslipõhi jäi eriti hea krõbe ja riis muutis apelsinimaigulise täidise mõnusalt teraliseks.Retsept väikeste muudatustega Ragne blogist. Põhi ja kate: 1,5 dl suhkrut näpuotsatäis soola 4