RETSEPTID

Jõhvika-šokolaadikoogid

Jõhvika-šokolaadikoogid

Sügavkülmas seisid juba ammu ühed kurvameelsed jõhvikad. Nendest valmis suussulav jõhvika-juustukoogid, mida süües terved jõhvikad plõksuvad mõnustasti hamba all. Maitselt on kook hapukas, kuid tasakaalu loob šokolaadiküpsistest põhi.Retseptis ettenähtud toorjuustu asemel kasutasin mascarponet. Põhi: 350 g šokolaadiküpsiseid (näit. Selga) 150 g võid Kate: 5 tl 

Vahtrasiirupised kanatiivad

Vahtrasiirupised kanatiivad

Mahlased, pigem magusamaitselised kanatiivad. Sobivad suurepäraselt suupisteks või kergeks eineks. Ja valmivad tõesti kerge (kokkusegamise) vaevaga. 12 tk kanakints (naha ja kontidega) 2.5 dl haput õunamahla 4 sl vahtrasiirupit 2 sl õli 2 sl sojakastet 0,5 tl kaneeli 6 küünt koorimata küüslauku Valmistamine: Pane kanatükid 

Valge šokolaadi ja toorjuustu tort

Valge šokolaadi ja toorjuustu tort

Eesti Vabariigi 92. aastapäeva auks valmis valge šokolaadi-toorjuustu tort. Tort sai imehea sametise tekstuuriga, valge šokolaadi magusust tasakaalustas hapukas sidrun, krõmpsuvad kreeka pähklid põhjas. Väga maitsev!Vaata ka Nami-namist isamaaliste tortide võistlust.Põhi: 2 dl hakitud kreeka pähkleid 2 dl digestive küpsiseid 2 spl tuhksuhkrut 50 g 

Kanasalat tilli-sinepikastmega

Kanasalat tilli-sinepikastmega

See salat sai nii hea, et isegi meeslemmik sõi hea meelega. Salatikaste on küllalt sinepine, kuid see teebki väga hea maitse. Inspiratsioon Nigellalt. erinevaid salateid (nt friseesalatit, jääsalatit ja punast sigurit) 300 g kanafileed Tilli-sinepikaste: 2 spl Dijoni sinepit 1 tl pruuni suhkrut 150 ml 

Sidruni-toorjuustukook

Sidruni-toorjuustukook

Nami-namist selline tore sidruni-toorjuustukook. Tsitrulistest valmistatud koogid, kreemid jm magustoidud on üldse väga lemmikud.Peale ööpäevast seismist saime maitsta tõeliselt kreemjat sidrunilist kooki. Kindlasti proovin kunagi ära ka Toidutegu sidrunikoogi. Põhi: 2 dl hakitud röstitud sarapuupähkleid või hakitud kreeka pähkleid või jahvatatud mandleid 2 dl purustatud 

Ahjujuust murakamoosiga

Ahjujuust murakamoosiga

Ongi viimane purgike murakamoosi otsas 🙁Kuid tulemus oli ka seda väärt – ahjus küpsetatud juust murakamoosiga on väga hea ja äärmiselt lihtsalt ning kiirelt valmistatav magustoit. 200 g küpsetatud juustu (leibjuust, Lapi juust) 4 sl murakamoosi 1 dl vahukoort jahvatatud kaneeli Valmistamine:Lõika juust tükkideks. Pane 

Magus mustsõstrasupp kohupiimaklimpidega

Magus mustsõstrasupp kohupiimaklimpidega

Seekord proovisin Nami-Nami kooskokkamise teemas gnocchid, kneelid jm väikesed ja suured klimbilised magusaid kohupiimaklimpe ehk knöödleid. Sobisid suurepäraselt muidu üsna tugevamaitselise mustsõstrasupiga, kuid sünnivad süüa ka iseseisvana. Mustsõstrasupp: 400 g puhastatud musti sõstraid 2 dl suhkrut 1 sl kartulitärklist 1.2 l vett Kohupiimaklimbid: 300 g 

Siiruviirulised karusellküpsised

Siiruviirulised karusellküpsised

Liivatainas: 180 g võid 120 g suhkrut 1 muna soola 300 g nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 2 sl kakaod Valmistamine: Kui kasutad köögikombaini, siis pane kõik ained köögikombaini ning sega ühtlaseks.Kui käsitsi, siis sega esmalt pehme või suhkruga, lisa muna ning alles siis küpsetuspulbriga segatud 

Kartuli-gnocchid

Kartuli-gnocchid

Nami-Namis käimas uus kooskokkamine – gnocchid, kneelid jm väikesed ja suured klimbilised. Ausalt öeldes polnud ma enne selle teemaga tutvumist midagi kuulnud gnocchidest või kneelidest :S, mistõttu tundub nende katsetamine eriti huvitav.Tegutsemisjuhised sain Thredahlia blogist Pisike ja Pisut Segi ja Mari-Liisi blogist Siit nurgast ja 

Meekook

Meekook

Hommikul Terevisioonist nähtud meekook. Kogused on mõeldud väikese, umbes 20×30 cm, suuruse koogi tegemiseks. Maitselt oli hea mesine, kuid veidike kuiv. Põhi: 2 muna 2 sl mett 1 tl küpsetuspulbrit 100 g võid 400 g jahu Soojenda mesi või ja küpsetuspulbriga veevannil, aga ära lase